De sneltest

De sneltest van NADAL

Heeft u het vermoeden dat u het Coronavirus heeft (gehad)?

Wij kunnen u hiervoor testen.

Met onze sneltest kunnen wij zien of u het Coronavirus op dit moment bij u draagt of dat u het virus in het verleden heeft gehad.

Wanneer kan deze test gebruikt worden?

Indien men met het virus in aanraking is geweest, zal het lichaam na 2 tot 3 dagen hiertegen antistoffen aanmaken welke na 3 tot 7 dagen kunnen worden gedetecteerd met deze sneltest.

De antilichamen IgM/IgG test is een test welke uitgevoerd wordt middels een klein vingerprikje.

Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de testuitslag bekend is.

IgM positief = Acute besmetting.

Deze uitslag toont aan dat het virus op dit moment aanwezig is in het lichaam en dat de persoon besmettelijk is.

IgG positief = Besmetting doorgemaakt.

In dit geval is het virus in het verleden doorgemaakt en zijn er antilichamen aangemaakt. Deze antilichamen blijven geruime tijd na besmetting aantoonbaar met deze test.

IgM & IgG positief = Overgangsfase.

Wanneer beide antilichamen aanwezig zijn betekent dit dat er van de acute fase over wordt gegaan naar de doorgemaakte fase.

Deze test is géén vervanger van de RT-PCR test, welke het virus aantoont op het E-gen en het RdRP-gen. De NADAL® COVID-19 IgG/IgM Test detecteert de aanwezigheid van anti-SARS-CoV-2-antilichamen en dient niet als het enige criterium van een COVID-19-diagnose te worden gebruikt. Zoals bij alle diagnostische tests dienen alle resultaten in combinatie met andere klinische informatie door een arts te worden geïnterpreteerd.

Deze testen voldoen aan alle Europese wet- en regelgeving. Dat een test hier niet is toegelaten, wil niet zeggen dat hij niet goed of niet betrouwbaar is. In Duitsland en de VS zijn de test wel toegelaten. Wij zien er dan ook naar uit dat de GGD of Labmicta ons de kans ooit geeft om bij positieve testen deze over te doen met de RT-PCR test ( keel/neus swap ) om zo dit aan te kunnen tonen!